Peerworld is een initiatief van: 


De gedachte van Cassandra Barkman bij Peerworld is het ontstaan van een samenleving van de nieuwe tijd waarin we allemaal ‘peers’ zijn; allemaal elkaars gelijke. ‘De opzet is om aansluiting of verbinding te maken, daar waar het leven voor mij en ik denk ook voor veel anderen over gaat. Samen weer het gevoel van buitenspelen ervaren; het zoeken naar een richting als gelijke waar de ervaring telt, de verbinding voedend is en de innerlijke mens kan bereiken.

Een schoolplein of speelplaats met verschillende activiteiten die door ontmoeting versterkend en verbindend kan zijn. Wat optimistisch is door vertrouwen en liefde uit te stralen. Die reëel is in dat het leven gaat over het ervaren van hobbels, problemen, ontwrichtingen, zoektochten en missies, ontdekkingen en veranderingen. Per slot van rekening hebben we allemaal onze eigen kwetsbaarheid. En die mag er zijn. Juist door dat gegeven is samen buitenspelen zo interessant. Anderen ont-moeten.’

Cassandra is Ervaringsdeskundige, Vrijetijdskundige, GGZ Agoog en vooral mens. Haar missie is betrekken in plaats van uitsluiten, bedenken en creëren van mogelijkheden, oplossingsgericht zonder ontkenning van de impact.
‘Ik ben ontzettend geïnteresseerd in 'de mens', religie en de natuur,
en ik hou van samen buitenspelen.’
==

Russel Cummins publiceert GGZ gerelateerde blogs. ‘Google me maar.
Ik ben ervaringsdeskundige. Tevens vader, dichter, dichter, skydiver, vriend, motorrijder, minnaar, danser, uitvinder, hulpverlener, kok  en nog een paar dingen.  Maar vooral tracht ik mijzelf te zijn.’
==


Jeroen Loeffen onderzoekt de aard en waarde van digitale informatie uitwisseling. Zijn werk is gericht op de behoefte naar een nieuwe duurzame verbinding tussen mensen onderling en organisaties.
Bij de eeuwwisseling vroeg hij zich af of mensen elkaar nog wel zouden bereiken toen duidelijk werd dat het sociale klimaat en de communicatie mogelijkheden voor iedereen onbegrensd waren geworden. Het is in 2001 de aanleiding voor de oprichting van een nieuwe sociale onderneming.

Jeroen volgde de kunstopleiding, maakte films, foto- en kunstwerken en gebruikte in de jaren 80 als een van de eerste 3d technologie voor films. Als voorloper droeg hij daarna bij aan de snelle ontwikkeling van deze sector en het internet. Zijn passie voor initiatiefnemen is als vanzelf meegekomen uit de dorpswinkel waar hij opgroeide. Net als het idee om niemand uit te sluiten. Omdat je alleen mét elkaar een samenleving kunt vormgeven en daarmee kunt bijdragen aan een leuker en zinvoller leven van iedereen.
==

Coloci is een sociale onderneming die wil bijdragen aan een meer inclusieve samenleving.

Vanaf 2001 startte Coloci een reeks van onconventionele digitale experimenten op en dacht mee met meer dan 200 maatschappelijke initiatieven van mensen en faciliteerde ze bij de realisering ervan. Digitale schoolpleintjes met kinderen en jongeren, stadsdorpen met senioren, steunpunt netwerken met mantelzorgers, verenigingsnetwerken voor samen zekerheid organiseren, buurtggz met ervaringsdeskundigen en meer.

Ze laten het nut van een onafhankelijk sociaal medium zien en zonder dat daarbij een database van mens gegevens aangelegd of beheerd wordt. Waarin de functies van anonimiteit en tijd, en de informele omgang centraal staan en samen zijn, doen en delen gerealiseerd wordt. Drempelloos openbaar, relevant en veilig voor iedereen. Gestaag beginnen de wetenschap, de samenleving, publieke en private organisaties open te staan voor deze nieuwe vindingen en ervaringen als mogelijke oplossing voor een in zichzelf vastlopende wereld van commerciële social media en artificiële intelligentie.